top of page
Search
  • Writer's pictureBarbora Holubova

Šarlatáni mezi námi aneb bdělost, naše záchrana

Dnes je celý den v duchu osobních zkušeností s různými "duchovními" přesahy, které nám mají vyřešit naše problémy a určitě nám nemůžou ublížit.





Tohle téma už mnou rezonuje docela dlouho, řekla bych i pár let. Nastala doba, kdy se kdokoliv může stát čímkoliv a vyrojilo se nám tady spoustu terapeutů, šamanů, aktivátoru kundalini energie, meditačních mistrů a tak dále a tak dále. Je krásné, že si lidé plní svoje sny, ale je na čase zeptat se, jestli je to i jejich poslání. Už několikrát jsem se setkala s tím, že se různé metody používají absolutně nezodpovědně a vůbec se nemluví o kontraindikacích s nimi spojenými. Hitem posledních let je například otužování, které OPRAVDU není pro všechny. Všichni koučové (pardon těm, kteří to nedělají), se otužují a nutí k tomu všechny ostatní. Nikdo se nedívá na to, co takové otužování může způsobit lidem, kteří mají oslabené ledviny, může se opravdu jednat až o fatální následky. Ale co, je to moderní, dělají to všichni, tak to musím dělat taky.


Třešničkou na dortu se však stal včerejšek, když jsem na instagramu narazila na profil jedné slečny, která si říká aktivátorka kundalini energie. Její profil byl plný videí, kde ukazovala, jak umí pracovat s lidmi, jak umí tuhle energii probouzet a co to s lidmi dělá. Už od pohledu se mi to nějak nezdálo, ale řekla jsem si, že to omrknu. Četla jsem si komentáře k jednomu videu a našla jsem tam jednu zásadní otázku a ještě zásadnější odpověď. Jedna z žen se ptala, jestli je to nějak nebezpečné, tato žena aktivátorka, ji samozřejmě napsala, že JE TO BEZPEČNÉ PRO VŠECHNY. No a to už jsem to nevydržela, video jsem sdílela ve svém příběhu a napsala svůj názor. Zhruba do patnácti minut byl můj příběh pryč a slečna aktivátorka si mě dokonce zablokovala... Což pro mě mluví za vše.. Tato energie je jedna z nejsilnějších energií, a když se probouzí, bývá to součástí velkých psychospirituálních krizí spojených s těžkými tématy, jako jsou panické ataky, deprese, myšlení na sebevraždu, vzdávání se, roztříštění osobnosti apodobně. To už si asi sami dokážete představit, že to asi nebude tak úplně sranda juchuchů, jak to tahle paní aktivátorka podává. Za mě je tato osoba absolutně nezodpovědná a mě to vážně mrzí. Lidé, kteří si prochází svými procesy jsou většinou opravdu hodně citliví a je důležité si dávat pozor hlavně na lidi, se kterými se stýkají. Velmi lehce můžou spadnout do nějaké pastičky a jejich život může být ještě šílenějším než doposud.


Všimla jsem si totiž toho, že se občas potkám s různými terapeutami a jenom zírám, jak je tohle všechno možné. Jsou to lidi, kteří nevědí co se sebou, nemají absolutně srovnané své základní pilíře a sami se v tom plácají.. Tito lidé potom radí lidem, jak mají žít... Tolikrát už jsem sundala růžové brýle a byla překvapena. A to tedy mluvím i o vystudovaných psycholozích, doktorech atd..


A teď si představte, že se takto nevyrovnanému člověku svěříte s celým svým životem, otevřete mu svou duši v domění, že vám pomůže a prd. Chci na to upozornit, protože vím, že se to děje opravdu ve velkém. Stokrát se rozmyslete, než někoho navštívíte. Teď už máme sociální sítě, můžeme jakžtakž navnímat energii skrze fotografie a texty. Za mě - čím víc je to oduchovnělé, tím víc na to kašlu. V dnešní době se to prostě nevyplatí. Jsou to kecy. (Samozřejmě zase to nebude úplně u všech, ale víte jak je to myšleno.) Ale vnímám to i skrze sebe, často chci sdílet své přesahy, které prožívám, ale vnímám, jak jsou ta všechna slova natolik znečištěna, že to ani nemám chuť psát.


Drazí moji, chápu, že tlak společnosti, a tlak všech těch "vědomých" bohyň z instagramu může někdy působit těžce, a vy se můžete cítit nedostatečně. ALE vyprdněte se na to. Jste všichni úžasní přesně takoví jací jste a vaše největší perla je vaše intuice, která je celou tu dobu s vámi, ukrytá uvnitř vás. Vyprdněte se na všechny ty ceremonie, aktivace, meditace, propojování čaker a všechny tyhle věci, které vás v konečném důsledku stejně vedou do pekel. Uvolněte se z otěží "být vyjímečným" a prostě buďte přesně takoví, jací jste, protože TO JE PŘESNĚ ONO !


S láskou,


Barča.


PS: Pokud vnímáte, že se vám něco takového děje, a chtěli byste se mnou vaše zkušenosti sdílet, napište mi na email holubova.bh@gmail.com

Jsem tu pro vás.

39 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page