top of page
Search
  • Writer's pictureBarbora Holubova

Co dělat, když toho je na vás moc aneb všude kolem chaos uvnitř klid

Od nového roku je to docela fičák, nevím, zdali to také vnímáte, ale teprve teď vnímám, že si pomalu a jistě nacházím klid i v té bouří, která se na okolo děje. A jelikož jsou to také tipy, které ideálně můžeme do svého života začlenit tak či tak, rozhodla jsem se je s vámi sdílet.







  • Chodit dříve spát. - nejpozději ve 23.00h ideál okolo 22.00h

  • Pravidelné teplé snídaně. - za mě rýžová kaše, vařená alespoň 20 minut, vývary

  • Odpočívat během dne. - klidně jen na deset minut, pro začátek i to je dobré, nejlépe však těch dvacet. Nemusíte spát, stačí si jen pohodlně sednout do křesla, nebo se jen položit. Pustit si hudbu, nebo jen tak, být v tichu.

  • Více se hýbat. - ano, nic nového :-)) Nejsem člověk, kterého by bavilo cvičit, myslím tím, chodit někam cíleně do fitka a tam strávit hodinu.. Miluju procházky, různé protahování, a prostě přirozený pohyb. Dřív jsem si lehce vyčítala, že všichni kolem mě běhají a mě se prostě nechce, pak jsem se tedy jednou rozhodla, že si půjdu zaběhat, našla jsem nějaké oblečení a vyběhla jsem, cítila jsem se velice vyjímečně. Běžela jsem, a běžela a když už jsem měla pocit, že jsem uběhla tak dva kilometry, dala jsem se na cestu domů. Měla jsem radost, že nejsem nijak zadýchaná, a jak jsem tak běžela ulici k našemu domu i lístky ze stromů na mě mávaly a vítaly mě v cíli. Když jsem doběhla domů, zjistila jsem, že jsem běžela celých pět minut.. :-))) A od té doby jsem tak nějak pochopila, že na to prostě nejsem, že si raději půjdu zpívat, nebo namalovat obrázek. :-))))

  • Více péče sobě sama - vana, masky, masáže, relaxace, kresba, keramika, procházky, vůně, tvoření, odpočinek, co vás vše napadne, když se řekne "péče sobě sama", co vám dělá dobře, tomu se věnujte víc, nežli dříve.


Těchto pět tipů je velmi snadný návod pro dosažení většího klidu, větší sebelásky a radosti. Je opravdu důležité myslet na svůj vnitřní klid, vymezit si priority, dát si prostor pro sebe a tak dále. Brzy můžete začít vnímat více energie, dobré nálady, no, budu se těšit na vaše zprávy. Pamatujte totiž, čím větší chaos venku, tím větší klid uvnitř = HARMONIE.


S láskou,

Barča

22 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page