top of page
Search
  • Writer's pictureBarbora Holubova

Srdce bez soudů a tužeb, máš na to ?

Život je o různých procesech, projevech, pocitech, myšlenkách, o bytí, bytí v míru a lásce. Jakmile se dostanete vnitřně někam hlouběji, a naleznete svůj vnitřní klid, neznamená to, že v něm zůstanete na vždycky, ale už se na své procesy budete dívat jinak, protože víte, kam se máte vracet - do svého vnitřního klidu. Také přístup k různým situacím se změní, můžete nalézat více pochopení, vidět jejich smysl. Když jsme se na začátku prvního ročníku tradiční čínské medicíny bavili o staré čínské filozofii a o jejich postoji k životu, byla jsem nadšená, že jsem konečně našla to, co vnímám za své, hodně to se mnou rezonovalo. Mluví přesně o takové cestě, kterou vnímám i jako tu svou. Cestě bez tužeb, soudů, odporu, cestě vnitřní harmonie.

Víte, teorie je důležitá, když věci teoreticky známe a rezonuje to s námi, alespoň víme, za čím jdeme. Pro mě je ale důležité, přeměňovat tuto teorii co nejrychleji do praxe. Považuji se za takového žáka života. Miluju to ! Ono je totiž logické, že když nebudeme mít žádné tužby, nebudeme nikoho a nic soudit, a také nebudeme k ničemu a nikomu cítit odpor, nebude nám nic brnkat o struny, a my budeme v harmonii. Často, když tohle někomu řeknu, reaguje tak, že si říka, jaká by tohle byla nuda. Ale tak to není, nejedná se o život bez emocí, jde spíš o postoj a o místo uvnitř nás, ve kterém člověk žije. Přehnané emoce jsou pro tělo toxické, sami si můžete vzpomenout, že když jste nějakou dobu hodně nahoře, zaručeně vás to dovede k bodu, kdy budete zase hodně dole. Proto je dobré takové vědomé uzemňování, uvědomovat si svou radost spíš ve svých hloubkách, než se nechat vystřelit až na měsíc. Všechnu radost i smutek můžeme totiž prožívat s klidem, ale velmi hluboce. Je to úplně jiné vnímání emocí.



Když si tohle člověk uvědomí, začně se na všechno dívat jinak, začně jednat jinak. Začne více plynout, přestane na věci tlačit, vyčkává si na vhodný moment. Je to o tom, ponořit se do důvěry ve svůj život. Vnímat smysl ve všem, co se mi děje, a když ho tam nevidím, tak i to je v pořádku. Doba je složitá, pro mnoho lidí je tohle absolutně nepředstavitelné, ale věřte, je to cesta k lepšímu a hlavně jednoduššímu životu. :-)


Když člověk tohle pochopí, začne mu docházet, že je to i jakýsi smysl života.


Přeji všem hodně štěstí poutníci.

S láskou,


Barča

41 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page