top of page
Search
  • Writer's pictureBarbora Holubova

Je Satan Ježíšův otec ?

Už dva dny se s tím peru. Dva dny s vámi chci sdílet moje uvědomění a už dva dny vím,

že to může udeřit do kuřích ok mnohým z vás. A tak jsem si řekla, že to napíšu v jemnosti,

koho to bude více zajímat, tak se mi prostě ozve.


Malovala jsem si obraz, na kterém pracuju už dýl, a pustila jsem si k tomu nějaký seriál na NTFLX, jelikož mi přišel zajímavý. Seriál se jmenuje Jodie, vyvolený. S dabingem je to hrůza, chvilkama to bylo spíš srandovní, taky si myslím, že to byla lehká snaha dotknout se Stranger Things, ale mělo to takovou zvláštní symboliku, která mě bavila.


Parta dětí z toho jeden kluk, kterému se děly zvláštní věci. Nevěděl kdo je jeho otec, jeho máma se chovala divně, často se stěhovali. Příběh nějak více začíná, kdy na kluka spadne kamion a on to přežije bez žádného zranění. Od té doby jsou všichni vzhůru nohama, zprvu jeho parta dělá různá představení, a snaží se na něm vydělat, jenže potom se ta kouzla začnou opravdu dít. A je to jasná symbolika – promění vodu na víno, dokáže uzdravovat lidi, na jedné náboženské sešlosti mu krvácí dlaně. Všichni šílí a jsou nadšení, že se vrátil Ježíš a teď je všechny spasí..






A tam jsem si to začala uvědomovat. Lidé stále čekají, že někdo přijde, a spasí je. Ať už je to Ježíš, nebo mimozemšťani. (Určitě si teď říkáte, že to není váš případ..) Pořád si myslí, že nějaký vliv zvenčí může ovlivnit nebo zachránit jejich život. Jednoduše – myslím si, že když budu mít jakž takž dobrou práci, rodinu, dům, auto, že budu šťastný člověk. Co se pak děje ? Lidé běhají po žebříčku výš a výš ve své kariéře a zjišťují, že čím výš jsou, tím hůř se uvnitř cítí. V tenhle moment jsem se zeptala, jestli někdy Ježíš slíbil, že se vrátí, a ejhle, slíbil. AHA, takže je to o tom držet lidi v hrsti, čekajíc, že nastane druhý příchod a někdo za nás všechno vyřeší. Podvědomě to lidi drží v jisté nevědomosti.


Spoustu lidí neví, že má zodpovědnost za svůj vlastní život.. Všechno mi to zacvaklo do sebe a dává mi to velký smysl. A jak to dopadlo ? Série končí tím, že se Jodie alis Ježíš dozví, že jeho otec je Ďábel….


Chichi, takže tak, mějte hezký den !

S největší láskou,

Vaše Bau

55 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page